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2011年2月24日木曜日

人々を魅了し続けるリュベロン:Les paysages magiques du Luberon



リュベロンは南フランスを代表する美しい地方で、フランス人のみならず世界中の人々が憧れる場所でもあります。
デザイナーのウンガロ氏やリドリー・スコット監督(映画ブレードランナー・ウォールストリートの監督)などもリュベロンに家を持っていますが、他にも有名なセレブが良く訪れる地方でもあります。

まるでおとぎ話の中にいるのでは?と錯覚してしまうほどに素晴らしく、一度訪れたら生涯忘れる事の出来ない風景を目にする事でしょう!














Une recette de cuisine provençale pour les gourmands : le gibassier (variante biscuit)

Ingredients:
500 grams flour, either bread or pastry
200 grams sugar
½ tsp salt
10 tbsp olive oil
2 envelopes active dry yeast
3 tbsp orange flower water
Zest of one (1) orange
6 tbsp lukewarm water
Zest the orange with a Microplane.
Dissolve yeast in water. Sift sugar, salt and flour together into a bowl. Make a well in the center of the flour, and then add the yeasted water, olive oil, orange flower water and orange zest. Mix by hand or food process or to form dough. Shape dough into a ball. Place in a lightly oiled bowl, cover, and let rise for about an hour.
Preheat oven to 175 degrees C (350F).
Divide dough into dough, and roll into two circles about 1/4 in. thick. Using a knife, cut five fougasse-like slits, and then let dough rise a second time.
Bake for 20 minutes on a Silpat-lined cookie sheet, or until it reaches desired color and texture. Let cool at room temperature on a wire rack.


Bon appétit !!!


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